Col·legi d’Administradores i Administradors de Finques de Girona

Informació de finestreta única

Què és la finestreta única?

La finalitat de les finestretes úniques és exercir un paper d'ajuda al prestador, ja sigui com a autoritat directament competent per expedir els documents necessaris per a accedir a una activitat de serveis, ja sigui com a intermediari entre el prestador i les autoritats directament competents.

Formes d’accés

1a. opció

Per accés directe, acreditant la possessió d’una de les titulacions universitàries.

Relació titulacions universitàries (PDF)

 

2a. opció

En cas de no comptar amb una titulació que doni accés directe a la professió, es pot optar per cursar un dels estudis immobiliaris propis que ofereixen algunes universitats. Aquests estudis, amb una durada de 3 anys, permeten obtenir la titulació necessària per a l’exercici de la professió d’Administrador de Finques. A més, aquests estudis estan reconeguts pel Consejo General de Colegios de Administradores de Fincas de España, el que facilita l’accés a la col·legiació professional.

 

3a. opció

Una altra via d’accés a la col·legiació és mitjançant la presentació d’un títol universitari superior (llicenciatura o grau amb un mínim de 240 ECTS). En aquest cas, a més de la documentació reglamentària, cal presentar una declaració responsable on es manifesti la voluntat de realitzar, en el termini d’un any, els estudis complementaris reconeguts pel Consejo General de Colegios de Administradores de Fincas de España. Aquests estudis complementaris tenen com a objectiu garantir que el col·legiat/da posseeix els coneixements teòrics i pràctics imprescindibles per a l’exercici de la professió.

Actualment, l’únic estudi reconegut és el “Curs de Perfeccionament en Administració de Finques” que imparteix online la Universitat d’Alcalà (UAH). Podeu consultar tota la informació sobre aquest curs en el següent enllaç.

Declaració responsable (DOC)

 
Procediment alta col·legial

Per efectuar l’alta col·legial, és necessari complimentar el “Dossier d’Alta Col·legial”, trametre’ls al Col·legi i esperar el vist-i-plau per escrit de la Junta de Govern del Col·legi. La informació econòmica es troba dins del dossier.

Dossier d’Alta Col·legial (PDF)

Estatuts col·legials (PDF) 

El Col·legi d’Administradors de Finques de Girona pot intervenir en una queixa/denúncia/reclamació si la persona en qüestió es troba col·legiada, el que pot comprovar en aquest enllaç.

En el cas de que la persona de qui es queixa estigui col·legiada, l’informem que pot presentar un escrit de disconformitat, queixa, denúncia, reclamació o petició de mediació en el Col·legi, seguint el procediment següent:

  • Presentació de l’escrit, adreçat a la Comissió de Deontologia Professional, que contingui les dades de la persona que el presenta, degudament identificada amb nom, cognoms, NIF, adreça postal, codi postal, població, correu electrònic i telèfon. Si es tracta d’un fet en relació a una Comunitat de Propietaris, cal posar la seva condició de membre dins la Comunitat (pe: president, vicepresident, propietari, etc.).
  • En el supòsit que actuï en nom d’una altra persona o entitat, haurà de presentar la documentació acreditativa de la representació de la presentació de qui presenta l’escrit de queixa o reclamació.
  • S’ha d’identificar amb les seves dades el col·legiat/da contra qui es presenta l’escrit de disconformitat, queixa, denúncia, reclamació o petició de mediació.
  • S’ha de realitzar un relat ordenat i clar dels fets que han succeït i els motius de la queixa, i s’ha d’acabar exposant concretament el que es demana, i adjuntant a l’escrit els annexes corresponents, degudament numerats, si s’escau. Tot això d’acord amb l’article 62 de la Llei 39/2015, de 1 de octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, sinó, no es podrà donar cap tràmit a l’escrit.  
  • Els texts que no siguin en idiomes oficials a Catalunya, hauran d’estar traduïts a qualsevol d’aquests, d’acord amb els articles 15 de la Llei 39/2015, de 1 de octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Presentació de la documentació per correu electrònic

  • El correu s’haurà d’enviar al correu electrònic info@cafgi.webgirona.cat.
  • L’escrit, ha d’anar obligatòriament signat amb certificat digital, això d’acord amb els articles 9 i ss. de la Llei 39/2015, de 1 de octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Sinó es té certificat electrònic per signar l’escrit, cal obligatòriament remetre’l per correu postal o bé portar-lo presencialment.
  • Els annexes que es presentin i que acompanyin a l’escrit, en el cas que n’hi hagin, han d’estar numerats i en un únic arxiu PDF. Si el pes de l’arxiu és superior a 8 Mb, cal enviar aquest arxiu mitjançant Wetransfer, Filemail, o qualsevol gestor d’enviaments d’arxius.
  • Donada la normativa de la Llei de Protecció de Dades, es necessari que per poder tramitar l’escrit de disconformitat, queixa, denúncia, reclamació o petició de mediació, aquest s’acompanyi del document que adjuntem en aquest correu, el qual ha d’anar signat amb certificat digital.

 

Presentació de la documentació per correu postal o presencialment

  • En cas de no disposar de signatura electrònica, pot enviar-se l’escrit, obligatòriament signat de forma manuscrita i els annexes que l’acompanyi, si n’hi han, per correu postal o bé portar-ho personalment al Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, situat al carrer Francesc Ciurana, 2 ent. 1a. 17002 de Girona.
  • Donada la normativa de la Llei de Protecció de Dades, es necessari que per poder tramitar el seu escrit de disconformitat, queixa, denúncia, reclamació o petició de mediació, ens l’acompanyi del document signat manuscrit original que adjuntem en aquest correu, juntament amb còpia del seu DNI.

Els escrits que no compleixin els requisits legals exposats no es tramitaran.

Butlleta de protecció de dades (DOC)

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.